Přehled článků Aktuálně novinky Život víry

Říjnový Život víry: Cit pro spravedlnost, Boží milost a peklo

„Jak se u nás křesťanů prakticky projevuje cit pro spravedlnost? Jsme těmi, které lidé pozvou do svého rozhodování, když si nejsou jistí, co je spravedlivé? Nebo od nás uslyší základní náboženské teze, ale v každodenním rozhodování se od lidí ze světa příliš nelišíme?“

Obálka Života víry 2024/10

Co je to spravedlnost a jak být spravedlivý? Je trest pomstou, nebo cestou k nápravě? Měli bychom v církvi spíše odpouštět, nebo káznit? Jaký je rozdíl mezi milostivostí lidskou a milostí Boží? Nad tématem se zamýšlejí M. Kačírek, O. Kubů, L. Ondráček a P. Kučera. Doplňují ho příběhy z praxe vězeňského kaplana J. Kočnara, zamyšlení J. Plevy nad pojmem Peklo – a jako obvykle i nový kreslený vtip P. Bosmana.

Rozhovor: „V Jeruzalémě musí být člověk pořád ve střehu“

Františka Goodenoughová je Češka žijící v rytmu Izraele – žije v něm už 30 let. Manžel, pocházející z Jihoafrické republiky, ji požádal o ruku u Zdi nářků a společně přijali jako svůj úkol židovský národ potěšovat. Jak se jim se sedmi dětmi v Izraeli žije a proč v posledních letech žijí střídavě ve starém mlýně v jižních Čechách?

Říjnové číslo přináší ale i mnoho dalších článků. Zde je jeho obsah:

Chcete si všechny tyto články přečíst?

  • Předplatné – papírové nebo digitální (u dlouhodobého digitálního předplatného vč. PDF a MP3) – objednávejte zde. (Dlouhodobí digitální předplatitelé po přihlášení zde najdou své PDF a MP3 soubory zde; také mohou číst a poslouchat kompletní obsah celého webu, tedy i všechny starší články.)
  • Zde si můžete zakoupit toto číslo (papírové vydání).
  • Audioverzi v MP3 si můžete koupit zde (bude k dispozici v nejbližších dnech).
  • (Prodej jednotlivých časopisů ve formátu PDF je z technických důvodů na straně distributora pozastaven.)

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné