Přehled článků Aktuálně akce evangelium uzdravení

Týden s Dobrou zprávou v Jablonci

Na konci prázdnin (26. 8. – 1. 9.) proběhla v Jablonci nad Nisou akce Dobrá zpráva pro Jablonec, kterou organizovala iniciativa Národní probuzení společně s místním Křesťanským sborem Dobrá zpráva a sborem AC, který je částečně romským společenstvím.

Křest v přehradě (foto Jiří Kinský)

Do ulic Jablonce vyrazili lidé, kteří sem přijeli z různých míst a společenství České republiky, aby oslovovali lidi, modlili se za ně a sdíleli s nimi evangelium. Rozdávali také pozvánky na večerní setkání u stanu. Zde zněly chvály, krátká poselství z Bible a osobní svědectví. V neděli odpoledne proběhla společná bohoslužba na letní scéně jabloneckého Eurocentra.

„Před necelými dvěma lety jsme si pronajali nebytové prostory v Podhorské ulici, několik

měsíců jsme je rekonstruovali a koncem loňského března jsme se konečně přestěhovali. Po mnoha letech tedy máme trvale k dispozici prostory, za které se nemusíme stydět. Nové prostory znamenají obrovský potenciál a my ho chceme využít. Velkým posunem a povzbuzením pro nás bylo loni na jaře seznámení s lidmi z iniciativy Národní probuzení. Jako sbor jsme se nově nadchli pro sdílení evangelia,“ vysvětluje Jana Hauznerová důvody, které sbor vedly k pořádání týdenní evangelizace v ulicích města.

„Jsme menším sborem o pár desítkách lidí, a tak jsem nadšený, že se takovou akci povedlo uspořádat. Akce probíhala v pokojné a pohodové atmosféře. Téměř celý sbor se zapojil do příprav a vytvoření zázemí. Část lidí ze sboru vyrazila i do ulic – někteří poprvé a někteří jen ‚okouknout‘, jak to v praxi vypadá,“ zhodnotil akci vedoucí sboru Jakub Hauzner a dodal: „Za celý týden jsme oslovili určitě více jak tisíc lidí. Minimálně 10 lidí prožilo na ulici uzdravení. K mnoha lidem jsme měli slova poznání. Je významné, že službu lidem odvedli nikoli zkušení služebníci s povoláním evangelisty, ale ‚obyčejní‘ věřící.“

Jana Hauznerová svého manžela doplnila: „Několik lidí na ulici vydalo svůj život Pánu, jedna paní byla v sobotu pokřtěná.“

Od září probíhají následná setkání pro ty, kteří projevili zájem zůstat v kontaktu.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné