Přehled článků Zaostřeno církev víra pronásledování

Křesťané jako terč. Kde jsou nejvíce pronásledováni?

„Ženám, které se Ajíšu pokusily zabít, jsme vděční,“ prohlásil strýc Ajíši poté, co byla pro svou víru pobodána. Ajíša je somálská křesťanka a ke křesťanství konvertovala od islámu – pravděpodobně stejně jako všichni ostatní tajní křesťané v zemi.

ilustrační foto Open Doors

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

„Křesťanství a Korán jsem zkoumala tři roky. Poté už jsem věděla, kde je pravda: Přijala jsem Ježíše,“ vzpomíná Ajíša. Toto rozhodnutí ji stálo hodně: Její manžel ji opustil a jeho rodina ji začala pronásledovat. Pokusila se jí vzít i její tři děti. Čelí útokům od členů své nejbližší komunity, ale i od neznámých lidí, jako byly například ženy, které ji pobodaly.

Po bohoslužbě host zůstal déle a požádal o modlitbu za uzdravení. Byla to ale nastražená past.

Rozhodnout se následovat Ježíše je v muslimském Somálsku životu nebezpečné. Křesťané jsou zde terčem militantní skupiny al-Šabáb, která se snaží křesťany ze země úplně vymýtit. Pokud je křesťan odhalen, může být na místě zabit.

„Už stokrát jsem se rozhodla, že Ježíše opustím – ale nedokázala jsem to,“ říká Ajíša. „Člověk, který uvěří a přijme Ježíše, se nemůže vrátit, ať se děje cokoli. Nic před námi neskrýval. Řekl nám pravdu. Chceš-li ho následovat, vezmi svůj kříž.“

Ajíša je jednou z  ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné