Přehled článků Aktuálně akce Izrael pronásledování židé

ICEJ Connection: Židé a Arabové společně uctívali Ježíše

Na konferenci ICEJ Connection, která proběhla 15.–17. února v modlitebně AC Křesťanské centrum v Českém Těšíně jsem se těšila několik měsíců. Jejím letošním tématem byly význam a role mesiánského židovstva v dnešní době v souvislosti s textem z listu Římanům: „Jestliže jejich zavržení znamenalo smíření světa s Bohem, co jiného bude znamenat jejich přijetí než vzkříšení mrtvých!“ (Ř 11, 15). Avizovaní hosté a program slibovali nejen nevšední zážitek, ale také zajímavé informace z historie mesiánského hnutí i ze současného Izraele.

Francis Nazar, Sára a Šílo ben Hodovi (foto Život víry – Jitka Evanová)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Z něj i se svojí manželkou Sárou a nejmladší dcerou opět přiletěl Šílo ben Hod, jeden z vedoucích chval v Sukat Halel, nejstarším z mnoha jeruzalémských domů modliteb. Mezi hosty z Izraele byl i nestor mesiánského hnutí Benjamin Berger a arabský zpěvák a producent ve společnosti One for Israel Nizar Francis. K nim se přidali Mojmír Kallus a Radek Hejret (vedoucí ICEJ ČR), Dan Žingor (šéfredaktor portálu Israel.cz), Pavol Strežo (vedoucí společenství Nová evanjelizácia), Peter Švec (člen výkonného výboru ICEJ Slovensko) a z Polska Henryk Wieja (zakladatel organizace Life and Mission Ministry).

Konference začala ve čtvrtek 15. února večer chválami, které společně vedli v hebrejštině, arabštině i angličtině Šílo ben Hod a Nizar Francis. Společné chvály mesiánského žida a arabského křesťana na jednom pódiu pro mě byly stejně jako loni jedním z nejsilnějších momentů, a to zvláště po brutálním říjnovém útoku na Izrael ze strany Hamásu. Jak mj. vyplynulo ze slov Šíla ben Hoda, tako ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné