Přehled článků Téma duchovní život svědectví evangelium povzbuzení

Vy to máte dobré! (příběh čtenářky)

Jeden bratr mě vyzval, abych se zúčastnila evangelizace v centru Liberce. Ráda jsem nabídku přijala a připojila se k týmu. Když jsme dorazili na místo, procházelo okolo hodně lidí. Krátce jsme se pomodlili a šli na to. Rozdávali jsme letáky a měli jsme i příležitost s lidmi mluvit o Bohu.

Ilustrační foto Priscilla du Preez, Unsplash

Zaujal mě rozhovor s asi 55letou paní, která zpočátku vyjádřila názor, že Bůh není. Že kdyby byl, nebylo by tolik zla. Tvářila se zamračeně a skepticky. Říkala jsem jí o hříchu, o svobodné vůli člověka, o Boží milosti, o novém životě v Kristu a o věčném životě v Boží slávě. To se jí dotklo a rozzářila se, když sama poznamenala: „Tak vy to máte dobré, když se máte na co těšit!“

Její názor se postupně zcela otočil. Začala vyprávět, že v minulosti byla pokřtěná a někdy také chodila do kostela. Nabídla jsem jí modlitbu a přijala ji. V modlitbě jsem požádala Otce, aby se jí dal poznat, aby slyšela ryzí evangelium. Sama pak požádala o modlitbu za svou sestru. Zrodila se v ní víra v uzdravení. Odcházela potěšena a s nadějí.

Modlila jsem se tam také za dva muže ve středním věku. Zřejmě je to zaujalo a povzbudilo – poté mi sami od sebe donesli velkou minerálku a čokoládu.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné