Přehled článků Aktuálně akce interrupce

Velká Británie: Pochod za svobodu žít

Přibližně 7000 lidí všech věkových kategorií zaplnilo 2. září Parlamentní náměstí v Londýně v rámci Pochodu pro život 2023. Téma 9. ročníku znělo „Svoboda žít“.

foto UK March for Life

Mezi řečníky vystoupila spoluředitelka pochodu Isabel Vaughan-Spruceová, která vzpomínala na své zatčení za tichou modlitbu v blízkosti potratového centra, kdy jí bylo řečeno, že její modlitby jsou urážlivé a jsou přestupkem. „Urážlivé je, že naše země vykazuje nejvyšší počet potratů v historii, přičemž ročně 100 000 z nich jsou opakované potraty, a jedinou reakcí naší vlády je potírání těch, kteří těhotným ženám pokojně nabízejí alternativy,“ zdůraznila.

Hojně navštívená byla i část programu v centru Emmanuel, kde probíhaly přednášky, prezentace prolife organizací a školení osvětového projektu „Engage“, který je „způsobem, jak navázat kontakt s veřejností na toto klíčové téma a zahájit smysluplnou a produktivní konverzaci plnou respektu“.

„Nejdojemnější slova dne zazněla z úst mladé ženy Ellie, která hovořila o své hluboké lítosti nad tím, že podstoupila tři interrupce. Musela zvýšit hlas nad okolní příznivce potratů, kteří se ji snažili překřičet,“ uvedli organizátoři v prohlášení. „Myslím, že mohu mluvit za všechny ženy po potratu, které tu dnes stály, že potrat nám nedal svobodu, ale udělal z nás tak či onak zajatce,“ uvedla Ellie.

Akci podpořilo několik církevních představitelů, mj. reverend Calvin Robinson ze Svobodné anglikánské církve, několik anglikánských kněží a římskokatoličtí biskupové John Sherrington, Richard Moth a John Keenan.


Evangelical Focus

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné