Přehled článků Aktuálně akce Písmo knihy

Velikonoční čtení Bible v Plzni

Plzeňská ekumena, společenství církví působících v Plzni a okolí, i letos na Velký pátek uspořádala již tradiční veřejné čtení Bible u plzeňské vědecké knihovny. Četbu zahájil v jednu hodinu odpoledne biskup Tomáš Holub, pak se v desetiminutových úsecích četlo až do osmé hodiny večerní. V koordinaci čtenářů se vždy po hodině střídali zástupci pořádajících církví.

Biskup Tomáš Holub

„V Plzni jsme veřejné čtení poprvé zorganizovali na Velikonoce před 15 lety. Byl to 24hodinový maraton. Četlo se tehdy z čerstvě vydaného překladu Bible21,“ uvedl za organizátory letošní předseda Plzeňské ekumeny Karel Řežábek. V dalších ročnících už program trval jen půlden a vystřídaly se i další překlady včetně ekumenického či Slova na cestu. K němu se organizátoři vrátili i letos: „Jde o čtivou verzi. Navíc známé pasáže mnohdy zazní úplně nově,“ doplnil Řežábek.

Do akce se mohl zapojit kdokoliv, ať už přes on-line rezervaci na konkrétní čas, nebo přímo na místě. „Z pohledu nás, organizátorů i ze zpětné vazby od účastníků, bylo veřejné čtení krásnou možností, jak – ať už čtením nebo poslechem – obohatit velkopáteční den. Takže příští rok do toho, dá-li Pán, půjdeme znovu,“ uzavřel Řežábek.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné