Přehled článků Příběhy zdraví umírání naděje

V zápase o život (příběh čtenáře)

Honza, čtyřicetiletý táta tří malých dětí, onemocněl rakovinou žaludku. Nemoc lékaři diagnostikovali ve stádiu, kdy už pro Honzu nešlo z medicínského hlediska nic udělat. Z nemocnice ho poslali umřít domů. Odhadovali, že mu zbývají týdny až měsíce života. Umíral jako apatický materialista, který nemá žádnou naději a který nevěří v nic a v nikoho.

ilustrační foto Maria Saveleva, Pixabay

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

V této náročné době navštívili Honzu a jeho rodinu naši společní přátelé, křesťané, kteří nás pak o jeho těžké životní situaci informovali a požádali nás o pomoc. Bydlím totiž v sousedním městě a mohl jsem tak být s Honzou v intenzivnějším kontaktu než oni s dvouhodinovou dojezdovou vzdáleností. Modlil jsem se a přijal jsem od Pána povolání do tohoto vztahu vstoupit.

Upřímně musím říct, že pro mě nebylo vůbec snadné kontaktovat cizího člověka, kterého jsem nikdy nepotkal a o kterém jsem věděl jen to, že je v podobném věku jako já a nachází se v těžké zdravotní situaci. Současně jsem vnímal, že mám od Boha úkol přinést Honzovi naději na jeho možné uzdravení a seznámit ho s Ježíšem Kristem, který jediný ho může zachránit nejen pro život tady na zemi, ale hlavně pro věčnost. V souladu se zásadami duchovního boje jsem vstoupil do půstu a začal se za naše setkání intenzivně modlit.

Při první návštěvě jsem Honzovi vyprávěl o své životní dráze, která se přibližně před šesti ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné