Přehled článků Aktuálně duchovní život akce modlitba proroctví

Pete Greig povzbuzoval k naslouchání Božímu hlasu

V pátek 22. března v podvečer se začal plnit sál BJB v Praze na Vinohradech křesťany z celé republiky. Sjeli se sem letniční i katolíci, evangelikálové i evangelíci, lidé z Křesťanských sborů i z Křesťanských společenství. Mnozí účastníci se v kuloárech srdečně zdravili a navzájem si sdělovali, co je v jejich životech nového. „Tady je to jak na srazu spolužáků,“ komentoval to s úsměvem jeden z nich.

Pete Greig (foto ŽV – Tomáš Coufal)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Nešlo ale o sjezd abiturientů; začínala konference „Jak slyšet Boží hlas“ s Petem Greigem z Velké Británie (viz také rozhovor zde). Tenhle sympatický, přátelský člověk stojí za světově rozšířeným hnutím Modlitby 24-7, je autorem několika knih (v češtině vyšly čtyři), a hlavně – je to skutečný modlitebník, který je citlivý na Boží vedení a nemluví o modlitbě jako o něčem složitém a neuchopitelném. Toto téma je v jeho podání srozumitelné a nadějné: Člověku se hned chce do rozhovoru s Bohem vstoupit a zkusit i nové formy; zkrátka, chce být Bohu blíž.

Několik desítek lidí se přihlásilo, že dostali konkrétní prorocké slovo do své situace.

Pete Greig se v pátek večer zaměřil na Boží slovo a zdůraznil, že z něj modlitba vychází a že Bible je také korektivem pro různé vje ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné