Přehled článků Téma mládež děti škola

Oázy v českých školách

Dnešní doba přináší dětem nové výzvy. Množství podnětů, informací, zábavy, ale také nároků zvyšuje míru stresu a zahlcenosti. Argument „Já jsem to zvládl – zvládneš to taky“ dnes už tak docela neplatí. My, dnešní dospělí, jsme totiž vyrůstali v jiném světě. Možná dětem nedokážeme v mnoha ohledech porozumět, ale Bůh jim rozumí vždycky. O tom, jak dětem ukázat, že se na něj mohou obracet nejen se svými těžkostmi, jsme si povídali s ředitelkou Hope4Kids Eliškou Krmelovou.

Strom vzpomínek a vděčnosti (foto Hope4kids)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Učit děti přicházet k Bohu a čerpat u něj, to většinou děláme ve věřících rodinách a ve společenstvích křesťanů. Co ale děti nevěřící?

V současné době s naší organizací rozjíždíme projekt, pro který jsme se nechali inspirovat u anglické organizace Modlitby 24-7 (24-7 Prayers). Ta má projekt Prayer Spaces in School – Modlitební místnosti ve školách. Jde o to, umožnit dětem a mladým lidem zkoumat životní otázky, spiritualitu a víru bezpečným, kreativním a interaktivním způsobem. Rozhodli jsme se zkusit to i v České republice. Protože název „Modlitební místnosti ve školách“ by v českém kontextu nevyzněl nejlépe, pojmenovali jsme ho Oázy. V oáze si člověk odpočine, zklidní se, nabere síly – a přesně tohle chceme dětem ve školách poskytnout.

Děti si ve stanu lehnou a jsou několik minut v tichu. Je to pro ně naprostá revoluce.

Jak taková Oáza ve škole vypadá?

V dané škole vytvoříme „odpočinkovou“ místnost. Může to být podkrovní uče ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné