Přehled článků Zaostřeno duchovní život Písmo duchovní růst

Michal Klesnil: Jak bojovat proti duchovním pevnostem?

Neboť ačkoli žijeme v těle, nebojujeme podle těla. Zbraně našeho boje nejsou tělesné, ale mají od Boha sílu bořit opevnění (nebo „pevnosti“); boříme rozumování (nebo „úvahy“) a každou povýšenost, která se pozvedá proti poznání Boha. Uvádíme do zajetí každou myšlenku, aby byla poslušna Krista. (2K 10,3–5)

ilustrační foto Freepik

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Určitě jste někdy viděli, jak vypadá pevnost. Stavba s tlustými a vysokými zdmi se střílnami. Stavěly se na strategických místech, která bylo potřeba chránit. Na hranicích, na křižovatkách silnic, někdy byly pevnostmi celá města nebo vojenské tábory. V některých byli také drženi vězni. Na každého příchozího jako by křičely: „Neprojdeš! Mě nedobudeš! Zkus to, a odtáhneš zkrvavený a s nepořízenou!“ A tak si mnozí jejich dobývání opravdu rozmysleli. A pokud to někdo zkusil, často odtáhl zkrvavený a s nepořízenou. Pokud se mu snad podařilo pevnost dobýt, většinou jen za cenu těžkých ztrát.

Neviditelné stavby lživých myšlenkových vzorců drží ty, kdo jim uvěří, jako vězně.

O existenci pevností mluví i Nová smlouva. Jsou to pevnosti lidských myšlenek a rozumu. Neviditelné stavby lživých filozofií, učení a myšlenkových vzorců, které staví Satan a jeho démoni. Mohou se týkat jednoho člověka, který uvěří některým ze Satanových lží, ale mohou se týkat i celých skup ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné