Přehled článků Téma vztahy zaměstnání

Křesťané v zaměstnání: Díky Bohu, že je pondělí!

O den dříve: Víkend se pomalu chýlí ke konci a na vás možná začíná doléhat úzkost v očekávání nadcházejícího pracovního týdne: co všechno musím udělat, zařídit, stihnout... Pokud s podobnými pocity každou neděli navečer bojujete i vy, vězte, že zdaleka nejste jediní. Jedná se o tzv. „nedělní splín“, který podle francouzských odborníků postihuje přibližně každého druhého člověka staršího patnácti let. Právě od tohoto věku a nástupu na střední školu na nás začnou více doléhat úkoly, zodpovědnost za své povinnosti a stereotyp dnů.

foto Pixabay.com

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Pondělí: Dobrý start

Možná se vás „nedělní splín“ netýká. Do práce chodíte rádi, to, co děláte, vás baví, na kolegy se těšíte. Ať už patříte k jakékoli skupině, každý týden přináší nový začátek a příležitost podívat se na svou práci v novém světle.
Jsem na správném místě? Vaše pracoviště by (v ideálním případě) mělo být místem, kde máte příležitost dělat to, k čemu jste obdarovaní a čím můžete být prospěšní druhým. Je také docela možné, že vás tam Bůh postavil do cesty někomu, komu můžete zprostředkovat Boží lásku a říct mu o Ježíši.
Za zamyšlení stojí i to, jestli se s pondělním zazvoněním budíku nestávám člověkem, který se od víkendového návštěvníka bohoslužeb liší. A co můj vztah k práci? Neovládá mě příliš touha dosáhnout úspěchu a respektovaného společenského postavení? Možná se vás kariérní úsilí netýká, ale třeba vás trápí obavy, jak zabezpečit svou rodinu.

Poctivě si odpovědět na uvedené otázky bude možná vyžadovat čas. Zkuste si ale v pondělí ráno kr ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné