Přehled článků Můj příběh duševní problémy zaměstnání odpuštění

„Když tu zůstanete, zničíme vás...“ (příběh čtenáře)

Stál jsem a nevěřícně zíral za postavou, která vyplňovala skoro celou chodbu a odcházela do šera večera. V uších mi zněla slova, která mi řekl: „Kolego, odejděte ze severní Moravy, vy a vaše rodina, dokud je čas. Pokud tu zůstanete, zničíme vás. Nevíte, proti komu a čemu stojíte.“ Právě skončil zasedání akademického senátu fakulty, jedno z nejtěžších, které jsem jako předseda senátu řídil. Rektor, právníci, opozice a podporovatelé děkana byli pryč. Štáb zpravodajství ČT balil přenosový vůz a já jsem přemýšlel, co dál.

foto Freepik.com

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Před několika lety došlo k událostem, které znamenaly dočasný pád lékařské fakulty v Ostravě a dvouletou ztrátu akreditace. Události byly v médiích tak široce pokryté, že není třeba zacházet do detailů. Bohatý koktejl všech nechutností okolo naší fakulty je v archivech všemožných zpravodajských serverů.

Byla to nepříjemná doba, kdy nešlo na osobní, lidské rovině stát jako nestranný pozorovatel. Nebo spíše ano, být někde zalezlý, tolerovat, omlouvat či jinak schvalovat stav, kdy by vědomé porušování zásad, etiky a slušného chování umožnilo mít svůj klid, ale morálně začít hnít. Sám jsem mnoho možností ukrýt se neměl. Jako předseda senátu a obecně známá osobnost nejen na půdě univerzity jsem nemohl jen tak strčit hlavu do písku a dělat, že se nic neděje. Navíc jsem byl osobní přítel děkana fakulty, ať už by funkci měl, či ne. A proti děkanovi stálo mnoho mocných lidí, kteří mu šli po krku, velmi drsně.

Mnozí očekávali, že se vyjádřím, a to vždy tak, jak vyhovuje jejich ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné