Přehled článků Aktuálně akce evangelium spasení

Jesus pochod: Křesťané v Praze sdíleli evangelium

Křesťanská iniciativa Salvation Crew ve spolupráci s norským misijním hnutím Jesus Revolution a organizací Zasáhnout svět uspořádaly v sobotu 3. srpna v Praze druhý ročník Jesus pochodu.

Jesus pochod, Praha 3. 8. 2024, foto Martin Čulý

Akce navázala na podobné setkání, kterého se v listopadu 2023 zúčastnilo na 1000 lidí. Letos účast vzrostla, zapojilo se přibližně 2000 lidí z různých církví a sborů (počet zahrnuje jak účastníky pochodu, tak přihlížející na závěrečné akci na Staroměstském náměstí, kde policie účast odhadla na 2300 lidí – pozn. red.).

Pochod začal v 16 hodin na Hradčanském náměstí několika písněmi pod vedením hudebníků ze sboru Open Church Praha (dříve CV Milost) a úvodním slovem Petera Kuby (Zasáhnout svět). Následně se účastníci přesunuli přes Malou Stranu na Klárov, kde promluvil pastor Olayinka Ojo (RCCG Rehoboth Centre) a písněmi ho doplnila vokální černošská skupina (RCCG Rehoboth Centre).

Přes Čechův most a Pařížskou třídu se průvod dostal na Staroměstské náměstí, kde probíhal hlavní program v režii Jesus Revolution. Z pódia zněla pestrá svědectví mladých lidí o tom, jak se setkali s Ježíšem, proložená moderními písněmi a tanečními kreacemi. V závěru večera bylo přímo na Staroměstském náměstí pokřtěno asi dvanáct lidí.

Organizátoři plánují třetí ročník Jesus pochodu na srpen 2025. Cílem akce je propojit křesťany v naší zemi a šířit veřejně Dobrou zprávu o Ježíši Kristu.


AKTUALIZACE 9. 8. 2024: Upřesněn počet účastníků akce.

+ 3 fotografií

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné