Přehled článků Aktuálně akce svědectví církev evangelium

Křesťané pochodovali Prahou (reportáž)

Téměř 1000 českých křesťanů prošlo v sobotu 25. listopadu ulicemi Prahy v rámci „Jesus pochodu“ (1000 účastníků byl policejní odhad, my jsme jich napočítali přibližně 800). Akci zorganizovalo hnutí Národní probuzení ve spolupráci se sdruženími Zasáhnout svět a Salvation crew. Mezi třináctou a patnáctou hodinou pochod procházel Václavským náměstím, Příkopy, Celetnou, Staroměstským náměstím, Kaprovou ulicí a přes Mánesův most došel na Klárov.

Václavské náměstí (foto Tomáš Dittrich)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Evangelium v pražských ulicích

Na třech zastávkách zazněla chvála písněmi a evangelium s cílem oslovit nevěřící. Na Můstku kázal slovenský evangelista Michal Belko z Harvest of Grace, na Staroměstském náměstí evangelista kanadského původu Raphael Frohms, který se od začátku války angažuje na Ukrajině, a na Klárově Peter Kuba, pastor pražského sboru Milost.

Účastníci pochodu se sjeli z různých míst naší země. Většinu tvořili členové pražských sborů Milost a AC CBH. Jak mi sdělil vedoucí Národního probuzení Josef Bajzík, člen pražského AC CBH, z Prahy se účastnily hlavně sbory zapojené do akcí Jesus Event a do Národního probuzení. Kromě členů tradičních evangelikálních církví to byli i Nigerijci z RCCG Prague – Covenant Parish, členové bulharského sboru a různých nedenominačních společenství. Nápadné byly dva prapory sboru Armády spásy. Kromě toho přijeli křesťané ze sborů v Karlových Varech, Sušici, Olomouci, Ostravě, Novém Jičíně, Frýdlantu nad Ostravicí, Liberci, ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné