Přehled článků Téma vztahy rozvod kvíz

Hrozí rozvody i u vás? Kvíz pro vaše společenství

Co může dělat církev na podporu manželství svých členů a jak může pomáhat lidem, aby k rozvodu nedospěli? Pokud jste na otázku v nadpisu odpověděli, ve vašem sboru rozvody nehrozí, výsledek kvízu je jednoduchý: Gratulujeme a dál už číst nemusíte. SMAJLÍK Jestli ale potřebujete vytvářet ve svém společenství prostředí, kde k Boží slávě rostou pevná manželství, z nich pevné rodiny a pevná církev jako přístav Boží lásky uprostřed rozbouřeného světa, máme pro vás pět kvízových otázek. Když si na ně odpovíte, na konci kvízu můžete s modlitbou vyhodnotit, kam vás výsledek povede dál.

Ilustrační foto Priscilla du Preez, Unsplash

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

1. Budujeme síť pevných vztahů?

Proč? Až příliš často se stává, že problémy v manželství „vyplavou na povrch“ příliš pozdě – ve chvíli, kdy je manželství obrazně řečeno mrtvé a začíná se rozkládat, což ucítí i sousedé přes ulici. Je sice pěkné pak pozvat daný pár na staršovstvo a začít se zabývat hledáním příčin, ale bývá to dost pozdě. Kéž by se tak u postele objevili přátelé, už když manželství ulehlo se zvýšenou teplotou.

Jak? Apoštol Pavel píše, že církev je „duchovní stavba s kameny navzájem se podepírajícími“. První církev spolu trávila spoustu času, scházela se po domech, večeřela – život byl tehdy celkově mnohem víc komunitní. V takovém prostředí nezbývá než sdílet celý svůj život. Mezi přáteli je přirozené mluvit o tom, co se nedaří, povzbuzovat se, navzájem se za sebe modlit a včas říct „neblbni“.

Mnoho společenství takové vztahy buduje skrze skupinky a jiná setkání v menším počtu lidí. Ale mají v církvi přátele ti, kdo ve skupin ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné