Přehled článků Rozhovor manželství uzdravení hudba sebevražda

Hana a Ota Pinknerovi: Ani slepé uličky nejsou marné

Hanku a Otu Pinknerovy známe už z 90. let, z konferencí „Hrejte dobře a zvučně“. Když jsme je letos navštívili, ocitli jsme se v dějišti mnoha Hančiných knížek. Vypadalo to tam přesně tak, jak to na vás dýchá z jejich fejetonů: útulný domov, voňavá kuchyně, výhled na zahradní altán. Co jsme ale nečekali, bylo, že nám dovolí nahlédnout nejen do života semknuté rodiny, ale i do bojů a těžkostí, které je několik let provázely.

Hana a Otakar Pinknerovi (foto Život víry – Tomáš Coufal)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

V 90. letech jste pořádali konference pro křesťanské hudebníky a vedoucí chval Hrejte dobře a zvučně (HDZ). Reagovali jste jimi na potřeby tehdejších hudebníků a vedoucích chval. Tušíte, jak jsou na tom dnešní chváliči? Měli by zájem o podobné konference?

Hana: Před pár měsíci jsme byli na víkendu s průkopníky chval, které pořádalo Worship.ko (Worship kolektiv, viz ŽV 2022/12, s. 5 – pozn. red.). Tam bylo pár lidí ze starých bardů a pár mladých. Od nich jsme vnímali, že by se chtěli učit a že je zajímá, co jim můžeme předat. Pro mě byl podstatný moment, kdy jeden z mladých řekl, že až tady mu došlo, že jsme obrazně řečeno kopali nějaký příkop a že oni začali kopat někde úplně jinde a nemohli čerpat z toho, kam jsme došli. Uvědomil si, že na nás potřebují navázat, jinak jsou ochuzeni o všechno, co bychom jim mohli dát.

Jak se dá navázat?

Hana: Setkáním, kontakty. Teď zvažujeme a hledáme, co s tím udělat dál. Mimochodem, ten víkend s Worshipkem byl ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné