Přehled článků Česká církev akce mládež církev

Dorostenci v Havlíčkově Brodě

Po pětileté pauze pořádala Dorostová unie (DU) poslední říjnový víkend MegaSjezd v Havlíčkově Brodě. Hlavní poselství celorepublikového setkání dorostů a skautských oddílů „Nejsi sám, vždyť máš Boha“ opakovaně slyšelo více než 700 účastníků.

MegaSjezd 2023 (foto Dorostová unie)

„Akce takového formátu byla velkou příležitostí k navazování kontaktů a prohlubování vztahů mezi vedoucími a dětmi. Program MegaSjezdu byl postaven tak, aby děti byly povzbuzeny ve víře v Pána Ježíše,“ napsal za pořadatele Josef Kostelecký. Čtyři společné programy provázela dvojice moderátorů, chválicí kapela Tomáše Litery, Worship.ko, trio rapperů Isaac Records, taneční skupina z Českého Těšína a čtveřice řečníků (Ida Pencová, David Kubíček, Petr Kadlec a Alžběta Špičanová). Během soboty proběhlo 37 seminářů a téměř 60 workshopů a sportů.

Povzbuzeny odjížděly nejen děti, ale také jejich vedoucí. Jeden z nich v hodnocení napsal: „Mně osobně (akce) pomohla uvědomit si spoustu věcí a hlavně obnovit vztah s Ježíšem.“ Více informací o MegaSjezdu a dalších aktivitách DU najdete na www.dorostovaunie.cz.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné