Přehled článků Téma mládež evangelium

Do světa za obrazovkou. Jak na misii na internetu?

Před pár dny jsem narazil na instagramový profil herečky z populárního seriálu The Last of Us, kde sdílí různá videa se zamyšlením o Bohu, víře a křesťanství. Nejedná se o produkčně složitá videa, o nic, co by na první pohled vypadalo nějak bombasticky. Jednoduše na videích vypráví svá zamyšlení. Přivedlo mě to na myšlenku, nad kterou si lámu hlavu už delší dobu. Jak vlastně může vypadat správný způsob, jak přinést evangelium – radostnou zprávu o Ježíši Kristu – i do světa za displejem.

Ilustrační foto John Schnobrich, Unsplash

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Ježíšovo Velké poslání zaznamenané na konci Matoušova evangelia říká, že máme jako křesťané vyrazit do celého světa získávat lidi pro Krista. Dneska už pojem „do celého světa“ nelze chápat jen jako různé světy geografické, ale jsem přesvědčen, že dnes je tímto světem míněn i svět internetu. Se zprávou o naději v Kristu máme jít všude tam, kde lidé jsou.

Občas se sám zastavím nad myšlenkou, že sociální sítě působí mnoho zlého – závislost, porovnávání, z toho plynoucí deprese, utrácení a kdesi cosi. Navíc se na nich pohybuje spousta podezřelých, a někdy i otevřeně zlých lidí. Stačí strávit pět minut čtením komentářů na Twitteru nebo Facebooku a člověk může vcelku úspěšně pochybovat o tom, zda má lidstvo ještě vůbec nějakou naději. Ano, svět virtuální je stejně zkažený jako svět fyzický, to ale ještě neznamená, že zde není prostor pro Kristovo evangelium. Ostatně, nebyl to právě Ježíš, kdo říkal, že lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní?

To, že sociální sítě mají obrov ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné