Přehled článků Příběhy sexualita LGBTQ+ láska identita

Bůh změnil moji sexualitu (osobní příběh)

Vyrůstala jsem v nevěřící rodině. Babička s dědou chodívali do katolického kostela, dědeček tam hrával na varhany. Nejlepší bylo, když jsem mohla sedět vedle něho a pak si vystát frontu na „oplatku“. V sedmi letech jsem se v katolickém kostele nechala pokřtít, byla jsem s katolíky dokonce i na táboře, ale vlastně mi to nic nedalo. Až do dospělosti jsem měla křesťany za slušné lidi, kteří chodí v neděli do kostela, a když udělají nějaký hřích, tak se jdou vyzpovídat. Pan farář jim řekne, ať se pomodlí, a oni jdou dál.

Kristýna Kalibánová (foto archiv autorky)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Když mi bylo deset, naši se rozvedli. Veškerý volný čas jsem po škole trávila venku se staršími kamarády, takže jsem poměrně brzo poznala, co jsou to cigarety a alkohol. Prvního kluka jsem měla ve čtrnácti, byla jsem s ním tři roky. Pak se mi ale stala zvláštní věc: Začala jsem něco cítit ke své mistrové na škole. Probíraly jsme to spolu a nakonec mi došlo, že jsem se do ní zamilovala. Se svým klukem jsem se rozešla a od osmnácti jsem měla vztahy jen se ženami.

Přítelkyni jsem řekla: „Víš, já začínám dva nové vztahy. Jeden s tebou a jeden s Ježíšem.“

Životem jsem se docela plácala, připadala jsem si často k ničemu a nevěděla jsem, co se sebou. Byla jsem hodně náladová, přecitlivělá, úzkostlivá, všechno jsem řešila. Zkoušela jsem to přes sebelásku, tedy usmívat se na sebe pokaždé, když jdu kolem zrcadla, ale to mě ještě víc deprimovalo. Lehce jsem přičichla k okultním věcem, měla jsem tarotové karty apod.

Před pěti lety jsem si jednou v práci zača ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné