Přehled článků Příběhy vztahy manželství sexualita láska

AUDIO: Chenza Šeda: „Jsme rádi, že jsme se sexem počkali“

Seznámili se na sjezdu mládeže. On Čech, ona ruská studentka. Extrovert a introvertka. Chenza a Lizzy Šedovi, nyní mladí manželé s několikaměsíční dcerkou. Přestože se Lizzyiny rodiče rozvedli, společně věří a vyznávají: Manželství není cesta z kopce dolů. Je však nutné na něm tvrdě pracovat.

Ilustrační foto Priscilla du Preez, Unsplash

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

V pořadu Rádia 7 vzpomínají, co pro ně při výběru partnera bylo důležité, na svou půlroční cestu do Ameriky nebo třeba i na zápas s pornografií a předsvatební boj o sexuální čistotu. „Pro mě to bylo těžké hlavně ke konci, když už jsme měli termín svatby, řekl bych tak poslední tři měsíce. Byl jsem ten, kdo ve vztahu často posouval hranice, které jsme měli stanovené, a Lizzy mě musela zastavovat,“ říká otevřeně Chenza.

„Řekl jsem si, že se nechci za první sex omlouvat. To byla věta, která mi pomohla, a zpětně jsem strašně rád, že jsme to udrželi, že jsme si na to počkali. Bylo to o to cennější… Taky jsem chtěl, aby ve mě měla Lizzy důvěru, aby viděla, že i v téhle oblasti dokážu počkat.“

Proč podle nich dnes tolik mladých párů není ochotno se sexem čekat do svatby? Proč se Lizzy bála mateřství a jak se nyní cítí jako maminka? Jak Chenza vnímá své otcovství? Poslechněte si celý pořad.


Autor: Rádio 7

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné