Přehled článků Příběhy svědectví zamyšlení víra

Zapomenutý papírek v Bibli (příběh obnoveného manželství)

Je srpen roku 2000. Stojím se svým milovaným a slibujeme si lásku, úctu a věrnost. Oba dva jsme z rozvedených rodin a tenhle slib bereme víc než vážně.

Dada Valachová (foto archiv autorky)

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Je duben roku 2004. Sedím na shromáždění a slyším proroctví, které se však nade mnou vznáší, jako by mi nepatřilo: „Dřív jsi měla sny a vize, ale teď jsi o ně okradena. Uvěř Boží moci ve svém životě. Bůh tě chce obnovit a dát ti nové vize.“ Co mi to ten člověk říká? pomyslím si. Je úplně mimo, nesedí to, netýká se mě to. Mám přece krásný život, smysluplnou práci, dobrého muže, kterému se začíná rozjíždět podnikání, máme nádherný dům, čekáme první dítě... Přesto si proroctví zapsané na lístečku zakládám do Bible.

Je prosinec 2010. Smutná a ztrápená, zlomená a bez naděje nesu právníkovi rozvodové papíry. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Bankrot v podnikání – a všechno je pryč. Náš dům, auta, věci, pověst, přátelé, moje sny a touhy... Bojujeme, ale nakonec je pryč i naše manželství. Nic nemám. Cítím se okradená. Zůstali mi jen rodiče, pár přátel a dvě děti. Dcera se nedávno narodila. Teď se nemůžu zabít, protože mě potřebuje. Odko ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné