Přehled článků Aktuálně akce

XcamP po třicátépáté

Ve dnech 15.–22. 7. proběhl v podbeskydských Smilovicích již 35. ročník multižánrového křesťanského festivalu XcamP, jehož tématem bylo „From Zero to Hero“, tedy „Z nuly hrdinou“.

„Zamýšlíme se nad příběhem krále Davida. V čem může být vzorem pro náš život víry, nebo před čím nás může varovat,“ uvedl v reportáži ČT Daniel Spratek, a dodal: „Někteří účastníci celou dobu bydlí ve stanovém městečku, letos je jich o něco více než loni. Ale z okolí dojíždějí lidé všech generací, kteří si z programu vyberou to, co je zajímá.“ Letošní XcamP přivítal na 420 mladých lidí nejen z ČR, ale také ze Slovenska a Polska. Odpolední otevřené programy navštívily další stovky zájemců.

Na programu byly již tradičně přednášky, workshopy, evangelizace i večerní koncerty. Potřetí přijel do České republiky etiopský evangelista a kazatel Mulugeta Ashagre Endeshow, který mluvil o králi Davidovi a jeho souvislosti s Kristem.
Nedělní večer patřil rozhovoru s Waltem Heyerem z USA, který ve svých 42 letech podstoupil operativní změnu pohlaví. Svého kroku po osmi letech litoval, stal se opět mužem a varuje před operativními změnami pohlaví zvláště u mladistvých. „V médiích slyšíme jen jednu stranu, jeden názor. Chceme mladým říct, že ... je i jiná možnost, jak k těmto tématům přistupovat,“ řekl ředitel festivalu Pavel Kaczmarczyk.

Pořadatelem XcamPu je spolek Křesťanské společenství, který působí zejména v rámci Slezské církve evangelické a. v.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné