Přehled článků Aktuálně akce hudba

Vánoční turné Rodriga Rodrigueze

Na přelomu listopadu a prosince 2023 se konalo další středoevropské vánoční turné amerického kytaristy ekvádorského původu Rodriga Rodrigueze, kterého se spolu s ním účastnila jeho manželka Mary, violoncellista Marcel Petráš z Bratislavy a zpěvem ho doprovázela americká čtyřčlenná rodina Riverových.

Sál (foto Jan Jackanič)

Rodriguez hraje na kytaru od devíti let, první desku natočil ve dvanácti, od šestnácti jezdí po světě. Vydal šestnáct CD a  koncertoval například v Carnegie Hall. Českou republiku navštěvuje opakovaně. Život víry o něm psal několikrát.

„Během jednoho týdne jsme navštívili Slovensko, Maďarsko a Česko, uskutečnily se čtyři koncerty – v Bratislavě, Budapešti, Žilině a Brně. Evangelium v podobě osobního svědectví a duchovních písní slyšelo asi 900 lidí,“ uvedla za pořadatele Denisa Boháčková z Bratrské jednoty baptistů v Praze 3. „Na Rodriguezovy výzvy se v průběhu všech koncertů zvedly desítky rukou jako projev pokání,“ uvedla Boháčková.

Poslední koncert v Brně byl charitativní a do jeho organizace se kromě BJB zapojilo dalších sedm demominací. Přišlo na něj kolem 400 lidí a výtěžek ve výši cca 40 000 Kč byl věnován brněnskému dětskému hospici Dům pro Julii.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné