Přehled článků Aktuálně akce církev novinky

Užší výbor KMS bilancoval a plánoval

V září se sešel Užší výbor (UžV) Křesťanské misijní společnosti (KMS), tentokrát on-line. Navázal na své setkání před prázdninami, aby vyhodnotil první pololetí letošního roku a přemýšlel a modlil se nad plány na nový školní rok.

Užší výbor KMS: zleva Lubomír Ondráček, Štěpán Vašíček, Pavel Fialka, Jaroslav Šelong, Lukáš Mixánek a Radek Smetana (ve výřezu) – foto Tomáš Coufal

Na přelomu minulého a tohoto roku prošla KMS výraznou personální změnou: Svou práci v ní po letech ukončila Milena Černá, ve funkci účetní ji nahradila Jiřina Homolková a jako vedoucí kanceláře nastoupil Tomáš Růžička. Z tohoto důvodu neplánovala KMS na první pololetí žádné akce s výjimkou víkendu pro ženy Perla, který zorganizovala bývalá tajemnice KMS Hana Pospíšilová, a Mokonu, protože modlitbu považujeme za prioritu.

UžV konstatoval, že se novým zaměstnancům podařilo převzít většinu úkolů a po počátečních nejasnostech už kancelář až na drobné výjimky funguje ve standardním režimu.

Na setkání jsme se věnovali plánovaným akcím. Podzimní akce – Klinika duše (5. 10. v Praze), Modlitba – jazyk synů a dcer (9. 11. v Praze), modlitební konference Mokon (30. 11. v Praze) – jsou už v podstatě připravené a dokončuje se program. Připraven je i on-line kurz Svoboda v Kristu. UžV s povděkem kvitoval, že se Tomáši Růžičkovi podařilo převzít celý projekt Svobody v Kristu a spolu s vedoucím této iniciativy v ČR Petrem Káchou jednotlivé kurzy rozvíjet.

Mimořádnou akcí je říjnové setkání českých organizací, jež se věnují zvěstování evangelia. Chceme pomoci v koordinaci těchto aktivit a rádi bychom připravili společnou nabídku pro sbory. Mnoho organizací zde dělá výbornou práci. Pokusíme se těchto obdarování využít ve vzájemné synergii pro Boží království.

Na leden připravujeme konferenci Uzdravující evangelium, která se zaměří na zvěstování evangelia a službu uzdravování. Hlavní podíl na programu má Česká kancelář kurzů Alfa. Při této příležitosti jsme probírali i odloženou celonárodní iniciativu Manželských večerů, která se nakonec neuskuteční na jaře 2025, ale o rok později. Na podzim 2025 je naplánována iniciativa kurzů Alfa Zveme Česko na večeři.

Pokračují i přípravy na květnovou konferenci Církev spolu (1. 5. v Praze) a zahájili jsme jak přípravy dalšího semináře pro singles Nežít v čekárně (4.–5. 4. v Praze), tak víkendu pro ženy.

Znovu jsme se věnovali Křesťanské konferenci. Když jsme loni rozhodli, že ji v roce 2024 pořádat nebudeme, vyzvali jsme k reakcím a podnětům. Protože k nám žádný nedorazil a ani my nevnímáme žádné vedení od Pána, že bychom měli toto setkání uspořádat, rozhodli jsme se i s ohledem na množství dalších akcí KK nepořádat ani v roce 2025.

Věnovali jsme se i vývoji časopisu Život víry, který rozšiřuje a zkvalitňuje i digitální a audio verzi. Přestože stále zápasíme s částečnými nedostatky webu zivotviry.cz, pokrok je zřejmý a jsme za něj vděční.

K dalšímu plánování a modlitbám se UžV sejde v listopadu, tentokrát naživo. Čtenáře ŽV chceme průběžně informovat o plánech a jejich realizaci a uvítáme vaše podněty, komentáře a dotazy. Především však budeme vděční za vaše modlitby za naši službu i za pracovníky KMS.


Ing. Lubomír Ondráček je tajemníkem KMS.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné