Přehled článků Aktuálně akce svědectví mládež

Týden pro ovlivnění dějin

V penzionu Mítkov u Chocně proběhla 9.–15. září týdenní konference pro mladé vedoucí History Makers (Ti, kdo ovlivňují dějiny). Podíleli se na ní International Leadership Institute, Odbor mládeže CB a vyučující z různých církví. Cílem akce je poskytnout praktickou přípravu a výjimečnou duchovní zkušenost v relativně malých skupinách.

foto z akce (autor Daniel Jurčo)

„Prohloubil jsem svůj důvěrný vztah s Bohem a našel ztracenou chuť do další služby v církvi,“ uvedl jeden ze čtrnácti účastníků, pro které byl připraven program složený z přednášek, workshopů a týmových diskusí. Nedílnou součástí konference byl také pravidelný osobní čas s Bohem a hledání jeho vůle a nasměrování v osobním životě nebo ve službě.

„Je krásné vnímat, jak hluboké vztahy vznikají během jediného týdne mezi účastníky, kteří se nikdy dřív neviděli. Najednou spolu sdílí své zápasy, boje, povzbuzení i zkušenosti a pravidelně se spolu modlí,“ uvedl za pořadatele kazatel Tomáš Kolman. Potvrzují to i slova jedné z účastnic: „Na konferenci jsem přijela se svými problémy a boji... Díky přednáškám a skvělé komunitě, kterou jsme tady vytvořili, jsem objevila nové nasměrování pro svou budoucí službu.“

„Výjimečným prvkem letošního ročníku byla příležitost setkat se speciálními hosty, mezi které patřili předseda Rady Církve bratrské David Novák, ředitel ETS Miloš Poborský a vedoucí odborů mládeže hned ze dvou církví,“ doplnil Kolman.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné