Přehled článků Aktuálně duchovní život akce děti chvály

Turné Godzone – tentokrát pro děti

V dubnu se ve slovenských městech Prešov, Bratislava a Bánská Bystrica poprvé konalo turné Godzone Kids – tedy úspěšný evangelizační program Godzone připravený speciálně pro děti. Byl zdarma a celkem se ho zúčastnilo přes tři tisíce dětí a rodičů. Nesl název „Odvážný přítel“ – „abychom spolu s dětmi objevovali přítele, jakého v Ježíši máme, a abychom se i my pro ostatní stali takovým přítelem,“ vysvětlila za organizátory Lucia Capáková.

Godzone Kids (foto archiv pořadatele)

„Děti se už od nízkého věku zabývají svojí hodnotou a sebe samy vnímají zejména skrze to, co o nich říkají ostatní – rodiče, kamarádi, spolužáci. Toužíme po tom, aby jejich pohled na sebe i na ostatní byl tvořený a proměňovaný tím, co o nich říká Bůh jako Otec a přítel,“ doplnila Capáková.

Program, jehož součástí byly písně, scénky a slovo, trval přibližně 80 minut. „Pán Bůh se v průběhu programu dotýkal nejen dětí, ale i dospělých. ‚Tohle jsem já!‘ řekl chlapec, který se ztotožnil s chlapcem ze scénky, který celé dny trávil hraním her na počítači. Jedna maminka nám napsala zpětnou vazbu: ‚Hluboké, krásné, poutavé, plné chval, přizpůsobené dětem, děkujeme.‘“

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné