Přehled článků Aktuálně akce duchovní dary Ukrajina chvály

Škola uctívání přitahuje i katolíky

Ve dnech 13.–19. července 2024 proběhl v Novém Městě na Moravě osmý ročník Školy uctívání, kterou pořádá spolek České studny. Škola uctívání je určená pro vedoucí chval, vedoucí sborů, hudebníky, tanečníky, zpěváky, pro prorocky a umělecky obdarované lidi.

Škola uctívání 2024 (foto Kristina Marešová)

„V současné době má škola týdenní formát. V průběhu jednoho dne máme dvě hodiny vyučování (teorie), dvě a půl hodiny praktických seminářů a čtyři až pět hodin chval a uctívání (praxe),“ přiblížila fungování školy Světlana Vránová, jedna z lektorek. Vyučujících bylo letos i s asistenty dvacet včetně dvou Poláků. Kromě sedmdesáti českých studentů přijelo i pět mladých Poláků a pět žen z Ukrajiny, které se akce zúčastnily již podruhé.

Oproti minulým ročníkům pořadatelé zaznamenali několik změn. Dříve se školy účastnili z římskokatolické církve pouze jednotlivci, letos tvořili pětinu účastníků. Více než polovina studentů přijela poprvé. A v době dopoledních seminářů nově probíhala služba dětem, kterou pořadatelé plánují příští rok prohloubit.

A jaké byly nejsilnější momenty letošního ročníku? „V pátek dopoledne jsme uzavřeli duchovní smlouvu mezi ČR a Polskem. Vyjádřili jsme pomocí prorockého úkonu a modliteb, že obě země chtějí a budou stát bok po boku. Osmiletá ukrajinská holčička si vyrobila vlastní prapor ke chvále. Modlitba požehnání národům – Ukrajině, Polsku, ČR, Izraeli a Bělorusku,“ odpověděla Vránová.

+ 2 fotografií

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné