Přehled článků Příběhy sexualita pornografie kriminalita

Sexuální otroctví v ČR: Strach z pasáků i kletby džu-džu

O sexuálním otroctví se v českých médiích příliš nemluví. Informovat o tomto tématu je totiž spojeno se značným bezpečnostním rizikem. O problému prostituce (nejen) v ČR jsme si povídali s ženou, která se jí dlouhodobě zabývá a pravidelně navštěvuje noční kluby a nevěstince. Z bezpečnostních důvodů její jméno neuvádíme.

ilustrační foto

Kdo je podle vás moderním otrokem?

Podle mě je to někdo, kdo je záměrně zneužíván pro vydělávání peněz – sexuální práce, práce v továrnách... Říká se tomu práce, ale ti lidé z ní nemají žádný zisk, vydělává na tom někdo jiný, a nemohou z ní ani odejít. Není to vzdálený problém, děje se to všude kolem nás.

Jak velký problém je to v České republice ve srovnání s jinými evropskými zeměmi?

Situace v České republice teď není tak vážná jako třeba jinde v Evropě. Ale samozřejmě i tady oběti moderního otroctví najdeme. Všechno jsou ale jen odhady, ti lidé se skrývají.

Ožení se s ní a pak ji vydírají: „Pokud nebudeš pracovat v nočním klubu, už svoje dítě nikdy neuvidíš.“

Proč se o tak závažném problému, jakým je sexuální otroctví, prakticky nemluví? Když si vyhledáte články o prostituci v českých médiích, najdete zejména bulvární články o tom, kolik si prostitutky vydělávají, diskuse o případné legalizaci prostituce a výpočty, kolik b ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné