Přehled článků Aktuálně akce

Setkání probuzení a zázraků

Ve dnech 21.–22. 7. se v KD v Mladé Boleslavi konalo shromáždění pod názvem Setkání probuzení a zázraků, kde sloužil Mark Hemans z Austrálie. Akci za českou stranu zajišťoval Lukáš Mixánek z projektu Ježíš Tě má rád.

foto Freepik

Sobotního setkání se zúčastnilo několik set účastníků. Po chválách zazněla svědectví z minulých setkání (Mark sloužil v ČR podruhé a opakovaně byla jeho služba vysílána přes internet). Kromě některých neověřitelných svědectví o uzdravení a vysvobození zaznělo několik příběhů o zjevných uzdraveních pohybového aparátu (účastník, který přišel s chodítkem, chodil bez opory; pohyby, které dotyční dříve nemohli dělat), potvrzené snížení hladiny cukru, uzdravení z rakoviny (po loňských modlitbách několik negativních testů).

Následovaly modlitby z podia, konkrétní výzvy a rozhovory s těmi, kterých se Duch svatý viditelně dotýkal. Biblická promluva začala až více než dvě hodiny po začátku a tématem bylo „Bůh hledá tvou víru“. Silný důraz byl položen na omluvu těm, kterým jsme ublížili. Pak se Marek spolu dalšími (zahraniční tým doplněný českými služebníky) modlil osobně za každého, kdo chtěl. Služba byla dobře zorganizována – již u registrace každý dostal papír, kam anglicky napsal svou modlitební potřebu, a ten potom držel, aby jí modlitebník mohl přečíst a nebylo třeba nic vysvětlovat. Zajištěno bylo i tlumočení do znakové řeči. Celé shromáždění trvalo přibližně čtyři hodiny.

Duch svatý na setkání zjevně jednal, služba byla kristocentrická. Lidé občas padali na zem, a často na ně nikdo ani nevložil ruce – pastor Mark vkládal ruce jen výjimečně, spíše se lidí jen dotkl. Asi jedinou výhradu bych měl k natáčení celé služby na kameru včetně zbytečných detailů při službě jednotlivým lidem. Otazníky by mohly být i nad některými svědectvími a projevy, ale k srdci hledí Hospodin.

Příští rok plánuje pastor Hemans přijet do ČR opět.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné