Přehled článků Příběhy duchovní život svědectví duchovní růst

Sektáři byli až moc milí (příběh čtenáře)

Už od doby, kdy jsem chodil na základní školu, jsem četl první příběhy Starého zákona. O Ježíši a Novém zákonu jsem zatím příliš nevěděl, a už vůbec nic o evangeliu.

ilustrační foto wavebreakmedia, Freepik

Audio pouze pro předplatitele

0:00 / 0:00

Od dětství jsem se zajímal o mýty, legendy a rytířské ságy. Když jsem byl starší, našel jsem zálibu v poslouchání hard rocku a heavy metalu. Poslouchal jsem čím dál tím tvrdší žánry metalu, jako je black metal a death metal. Nyní vnímám, že jsou plné zvráceností, okultismu, satanismu a vysmívání se Bohu. S rozvíjející se sexualitou jsem si zvykl uvolňovat se u představ nahých žen, což vygradovalo v měkkou a později i tvrdou pornografii. Měl jsem v sobě nenávist a hněv vůči druhým lidem, dokonce jsem si mnohdy přál, aby někteří lidé umřeli. Není to nic, na co bych byl hrdý.

V různých chvílích svého života, zejména v období puberty a rané dospělosti, jsem zažíval nepochopení od své mámy. Od základní až po vysokou školu jsem si procházel šikanou, kvůli vývojovým poruchám učení a soustředění jsem chodil k dětskému psychologovi. Hodně mě zatížila i příprava na maturitu a přijímačky na vysokou školu, velký nápor v autoškole mě opět přivedl k psychologovi.

Když jsem byl na ...

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné