Přehled článků Aktuálně akce mládež děti

RoyalFest: Královský festival ve ValMezu

Ve Valašském Meziříčí se první únorový víkend uskutečnil už 14. ročník RoyalFestu, který pořádali Royal Rangers ČR, kteří jsou součástí mezinárodní křesťanské organizace pro děti a mládež školního věku. Na více než 200 účastníků ze všech koutů republiky čekaly chvály, modlitby, tanec nebo divadlo.

Foto archiv pořadatelů RoyalFestu

„Každý rok se snažíme nabídnout mladým lidem témata, která jsou pro ně aktuální. A právě hledání vlastní identity je něco, s čím někdy bojoval snad každý z nás,“ uvedla ředitelka festivalu Viktorie Pokorná. V rámci tématu „Kdo jsem?“ se mohli mladí lidé zamyslet nad svojí identitou v Kristu, nad tím, jak poznat své povolání ke službě, nebo jak zjistit, proč je důležité hledat své místo v církvi. To vše pod vedením zkušených kazatelů, jako jsou Tomáš Hasmanda, Petr Helešic nebo Petr Húšť.

Důležitou součástí RoyalFestu jsou také chvály a uctívání, tentokrát pod vedením kapel NaPlno a Mozaika Worship. „Letošní ročník byl skvělý nejen semináři a kapelami, ale také tím, že jsem měla možnost poznat nové přátele,“ zhodnotila festival jeho účastnice Jolana Klabníková.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné