Přehled článků Aktuálně USA volby proroctví

Předpověděl atentát na Trumpa. Jde o skutečné proroctví?

„Kulka mu proletí kolem ucha,“ prorokoval Brandon Biggs o Donaldu Trumpovi ve video rozhovoru, který byl na YouTube nahrán před čtyřmi měsíci.

Brandon Biggs sdílí své proroctví (foto YouTube, Steve Cioccolanti & Discover Ministries)

Jen několik málo hodin po střelbě na bývalého amerického prezidenta a současného prezidentského kandidáta Donalda Trumpa se na sociální síti X začalo šířit video, ve kterém Brandon Biggs sdílí své proroctví ohledně Trumpa a budoucnosti Spojených států. „Viděl jsem útok na jeho život, kulka mu proletěla kolem ucha a byla tak blízko jeho hlavy, že mu praskl ušní bubínek,“ říká ve videu a ukazuje přitom na pravé ucho. O čtyři měsíce později, 13. července 2024, poranil útočník Thomas Matthew Crooks Trumpovi právě pravé ucho.

Biggs ve videu pokračuje: „Viděl jsem, že v té době padl (Donald Trump) na kolena a začal uctívat Pána, radikálně se znovuzrodil ... Viděl jsem, jak vyhrává prezidentské volby ... A pak přijde ekonomický krach ... ekonomická krize větší než světová hospodářská krize. Pán mě varoval, že to bude temné období... A viděl jsem Donalda Trumpa v Oválné pracovně, jak plakal před Pánem...“

Dále prorokuje, že přijdou zase lepší časy, že Pán s Amerikou ještě neskončil, že přijde velké probuzení, protože tahle těžká doba nebude soud, ale náprava. „Nic nenapraví Američany tolik, jako když jim sáhnete do kapes.“

Video bylo na YouTube nahráno 14. března 2024 a jde o pořad „on-line církve“ s názvem Discover Church Online, kterou vede pastor a youtuber Steve Cioccolanti podporující Donalda Trumpa. Brandon Biggs sdílí svá proroctví pravidelně na svém YouTube kanálu s názvem Last Days (Poslední dny). Zmíněné video má celkem 45 minut a probíhá v něm mimo jiné debata o významu zatmění Slunce, ke kterému došlo v dubnu. Proroctví o Trumpovi v něm zaznívá od 11. minuty.

Proroctví několikrát týdně

Na první pohled jde o ohromující naplněné proroctví, při bližším pohledu ale vyvstávají otazníky. Jednak nesedí detail s poraněním ušního bubínku, jednak diskuse v celém videu působí poněkud přehnaně a podivně a diskutující Donalda Trumpa nezakrytě podporují. Na kanálu Last Days navíc Brandon Biggs publikuje podobně ohromující proroctví – většinou o blížících se katastrofách – několikrát týdně. Velkou ekonomickou krizi například prorokoval už v roce 2013 a nabádal své sledující, aby se dopředu zásobili, upozorňuje web Protestia.

V USA se politika s náboženstvím nepřehledně prolíná. Jak píše týdeník Respekt, americká křesťanská pravice si je jistá, že to, že Trump v klíčovém okamžiku uhnul hlavou a unikl tak smrtící kulce, je „čin boží prozřetelnosti, vlastně záměrný zázrak, jelikož Bůh má s Donaldem Trumpem další záměry do budoucna“. Je možné, že přesně tak to pojme i sám Trump – a rozhodně nebude v amerických dějinách první. Podobně prý přemýšlel Ronald Reagan, kterého neúspěšný atentát v roce 1981 změnil a on přijal myšlenku, že ho Bůh nechal žít, aby zvítězil ve studené válce.

Politická situace v USA je vyostřená a pro českého křesťana v mnohém nesrozumitelná. Zda v této atmosféře Brandon Biggs zkrátka jen odhadl, že by neúspěšný útok na Trumpa mohl přijít, nebo zda se jedná tentokrát o skutečné proroctví, ukáže jen čas.

Atentát každopádně hýbe americkou společností i církví. (Nejen) křesťanští vedoucí vyzývají k modlitbám. Právě v modlitbách za tolik polarizovanou společnost se mohou sjednotit všichni bez rozdílu politického smýšlení.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné