Přehled článků Aktuálně akce církev

Pošumavští křesťané společně

Poslední zářijovou neděli proběhlo Celošumavské shromáždění, které tentokrát pořádal nedenominační evangelikálně-charismatický Křesťanský sbor Domažlice.

foto z akce (autor Ivana Husník Svobodová)

Celošumavské shromáždění je společná bohoslužba deseti společenství z různých církví z oblasti Šumavy a v Pošumaví. Od roku 1991 se koná čtyřikrát ročně na různých místech v regionu. Každý měsíc se scházejí také kazatelé na takzvané Šumavské pastorálce (Šumpasta) ke společné večeři, sdílení a modlitbám.

Cílem setkání, kterého se v Domažlicích zúčastnilo okolo 80 lidí, je prohlubování spolupráce a vztahů a modlitby za region.

„Kázal starší pastor Šoni Horvát z ukrajinského Mukačeva. Šoni má na starosti 17 sborů a misijních skupin v Zakarpatské oblasti na Ukrajině. Mluvil na téma nevyslyšená modlitba, co dělat a jak zůstat věrný Bohu. Šonimu se před dvěma lety narodila postižená dcera a před třemi měsíci se utopil jeho starší bratr. Žije v zemi, kde je válka, a setkává se smrtí, těžkostmi a trápeními. Proto má mandát mluvit o věčnosti a o tom, jak je důležité zůstat věrný Bohu,“ uvedl pastor domažlického sboru Pavel Faul, který ve spolupráci s NF KMS na Ukrajinu pravidelně jezdí (viz také jeho zprávu na straně 25).

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné