Přehled článků Aktuálně akce mládež Slovensko chvály

Podtatranský CampFest: „Přijď nebe k nám!“

První tři srpnové dny proběhl v údolí Nízkých Tater na Ranči Kráľova Lehota další ročník CampFestu. Festival každoročně navštíví tisíce lidí všech generací včetně mnoha mladých rodin s dětmi nebo prarodičů s vnoučaty. Jeho cílem je budovat vztahy mezi církvemi s vizí probuzení na Slovensku a propojovat je.

CampFest 2024 (foto FB CampFest SK)

„Toužíme být nástrojem probuzení, vytvořit bezpečný prostor pro lidi, kteří touží prožít Boží proměňující dotek, duchovně načerpat, navázat nová přátelství, a hlavně chceme společně oslavit Pána Boha bez ohledu na církev či denominaci. Chceme spojovat, a proto do tvořivého procesu zveme mnoho vedoucích z různých církví, vzniká tak mnoho vzácných vztahů a spolupráce,“ uvedla pro Život víry Danka Cibuľová z organizace Mládež pre Krista Slovensko, která festival pořádá.

Letošní ročník nesl název „Nebe na zemi?“, čímž organizátoři chtěli reagovat na dobu plnou obav a strachu z budoucnosti. Ve své výzvě to blíže vysvětlili: „Co kdybychom k Bohu nevolali se záměrem, aby požehnal našim vlastním snům a plánům, ale místo toho se s otevřeným srdcem modlili ‚Otče náš, posvěť se jméno tvé, přijď království tvé, buď vůle tvá?‘“ Modlitba Páně se podrobně rozebírala i na přednáškách.

Kromě chval v podání Amandy Cookové z Kanady, holandské kapely A Night With The King či slovenských Timothy, Martindom Worship, Godzone, Tretí deň, Dominiky Gurbaľové a Jany Zubajové a mnoha dalších na účastníky čekaly semináře, diskuse, svědectví, tanec i netradiční sporty. Pro zájemce bylo jako vždy k dispozici křesťanské poradenství.

„Tento rok jsme prožívali velkou Boží přízeň. Oproti minulým ročníkům se zvýšil počet účastníků, v areálu vládla přátelská atmosféra, cítili jsme svobodu, lidé si užívali vzájemné rozhovory a okolní přírodu. Byli velmi otevření, o semináře a diskuze byl velký zájem. Ani se jim nechtělo odjíždět, mnoho z nich zůstalo v neděli po skončení festivalu v areálu a radovali se ze společného času,“ popsala akci Cibuľová.

Podělila se také o nejsilnější okamžik festivalu: „Na konci programu v sobotu večer jsme zhasli světla, vypnuli zvuk i LEDky (světla) a lidé ještě několik desítek minut zpívali a volali: ‚Přijď nebe k nám!‘. Nepřestávali a pokračovali dalšími chválami přímo pod pódiem.“

+ 1 fotografií

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné