Přehled článků Aktuálně duchovní život akce uzdravení modlitba

Pedro Ramirez v Praze kázal o pokání, odpuštění i o traumatech z dětství

V sobotu 5. 10. 2024 pořádala Křesťanská misijní společnost (KMS) celodenní seminář Klinika duše s Pedrem Pablem Ramirezem, pastorem z amerického Houstonu. Ten s KMS spolupracuje již asi 15 let a do České republiky se opakovaně vrací a vyučuje o vnitřním uzdravení, vysvobození ze svázaností a zranění z minulosti.

foto KMS, Tomáš Růžička

Semináře, který se konal v budově Církve Křesťanská společenství v Praze na Palmovce, se zúčastnilo asi 80 lidí. Chvály vedl Jan Knížek. Ramirezovo kázání se dotýkalo témat jako znovuzrození, pokání, odpuštění druhým. Zmínil, jaká můžeme mít traumata z dětství, a sám svědčil o tom, jak byl z toho, co prožil jako dítě, před třiceti lety osvobozen, když se setkal s Bohem jako Otcem. „Od té chvíle Boží láska změnila jeho život a uvolňuje silné pomazání, které skrze jeho službu přichází. To potvrzovalo také svědectví Raula Picy, který uvěřil před třemi lety skrze Pedrovu službu,“ vysvětlil pro Život víry Tomáš Růžička, vedoucí kanceláře pořádající KMS.

Raul Pica je pětapadesátiletý Američan z Texasu, řídící úspěšnou stavební firmu. Před čtyřmi lety jeho žena onemocněla velice agresivním typem rakoviny prsu. Ve chvíli, kdy už nebyla schopna se pohybovat a čekala ji náročná léčba s nejistým výsledkem, se dozvěděli o službě Pedra Ramireze a požádali ho o modlitbu. „Po krátkém kázání a modlitbách zůstali manželé Picovi nějakou dobu ležet na zemi pod Boží mocí. Druhý den ráno zjistili, že prso splasklo. Když Raul viděl, co pro ně Bůh udělal, vydal on i jeho manželka svůj život Bohu a rozhodli se mu sloužit. V jejich domě se dnes schází skupinka dvaceti lidí, modlí se za nemocné, slouží zraněným, a kdykoli je to možné, Raul doprovází Pedra na jeho cestách a pomáhá mu prakticky ve službě,“ vypráví Tomáš Růžička stručně příběh, který slyšeli účastníci semináře.

Kromě přítele Raula Picy se sedmdesátiletým Pedrem Ramirezem přijel do Prahy tentokrát také jeho syn Peter Paul a manželka Martha. Celý seminář byl zakončen osobní modlitební službou. Ramirez se na základě kázaného slova modlil za potřeby jednotlivců a uvolňoval je ze svázaností Boží mocí a láskou.

Záznam ze semináře bude k dispozici na YouTube kanálu KMS.

Další seminář, který KMS pořádá 9. 11. na stejném místě, povede Franz Lippi a nese název „Modlitba – jazyk synů a dcer“.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné