Přehled článků Aktuálně akce hudba Vánoce chvály

Pavel Helan hrál v Mozaice

V neděli 17. prosince proběhl v Křesťanském společenství Mozaika v Hradci Králové koncert písničkáře Pavla Helana, ukrajinského pěveckého sboru Sonjašnyk a smyčcového kvarteta. Program doplnil místní pastor Jakub Limr krátkým vánočním evangeliem.

Vánoce v Mozaice (foto Richard Beníšek)

„Mozaika se už mnoho let snaží přijít na Vánoce s něčím výjimečným. Jde o každoroční vyvrcholení mozaikových bohoslužeb, kam se daří zvát širokou veřejnost z Hradce Králové na vánoční program s poselstvím,“ vysvětlil pro Život víry druhý pastor Mozaiky Patrik Soukup.

Koncert, který navštívilo přes dvě stě lidí, zhodnotila jedna z účastnic Lucie Nováková: „Tenhle hudební zážitek ve mně bude doznívat ještě dlouho. Bylo to krásné, dojemné, smutné, veselé... Tolik emocí najednou. Vlastně ani nenacházím správná slova. Snad jen, že jsem vděčná za každou z těchto statečných ukrajinských žen. Kéž už zase brzy mohou zpívat společně se svými blízkými v bezpečí domova.“

Součástí večera byla také charitativní sbírka na pomoc konkrétním ukrajinským rodinám. Podařilo se vybrat téměř 30 000 Kč.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné