Přehled článků Aktuálně duchovní život akce církev

Otevřené nebe podeváté

O víkendu 6.–7. 10. se v pražské hale O2 Universum konala devátá konference Otevřené nebe. Chvály na ní vedl rozšířený tým sboru AC CBH Praha a hlavním řečníkem byl Reinhard Hirtler, Rakušan žijící v Brazílii. Na konferenci se zaregistrovalo na 1300 zájemců, ne všichni se ale zúčastnili všech programů.

ilustrační foto Sincerely Media, Unsplash

Hlavní řečník se zaměřil na více témat. Na základě dopisu Galatským zdůraznil potřebu zasévat semeno s tím, že kdyby přestal platit zákon setby a žně, bude to konec života na této zemi. Zdůrazňoval, že jsme vzácné semeno a tak se nemáme bát být zaseti do těžkých situací, protože Bůh chce dávat úspěch a růst. Jsme nové stvoření a to má svou moc. V těžkých situacích si nemáme stěžovat a reptat.

Jedním z jeho dalších témat bylo vykoupení (dle Ř 3). Důraz kladl na spravedlnost, kterou jsme vykoupením získali, a na to, že vykoupení se netýká až života po smrti, ale i života na této zemi.

Reinhard Hirtler se v Brazílii věnuje také sociální práci mezi dětmi ulice. V sirotčincích provozovaných jeho organizací pracuje přibližně sto zaměstnanců.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné