Přehled článků Aktuálně akce mládež duchovní růst vzdělávání

Open it! Mladí opět otevřeli Bible

První srpnový týden uspořádal Evangelikální teologický seminář (ETS) ve spolupráci s Odborem mládeže CB již třetí ročník Letní biblické školy pro mládež „Open it!“. Škola, která je určena pro mládež ve věku od 17 let se zájmem věnovat týden prázdnin poznávání Bible, proběhla ve sboru CB Hrádek ve Slezsku.

Open It! 2024 (foto Michaela Zoubková)

„Pod letošním názvem ,Boží lid ve světě. Patříme sem!‘ jsme se na základě knih Genesis, Janovo evangelium, Kazatel, Zjevení a Skutky zabývali rolí člověka ve stvoření. Každé knize jsme věnovali celé dopoledne,“ řekl Životu víry ředitel ETS Miloš Poborský.

Po odpoledních sportech probíhaly čtyři paralelní workshopy: Starý zákon, Nový zákon, Pastorace a Jak vést a vyučovat.

Večerní program zajistila chválicí skupina studentů ETS a inspirativní řečníci, kteří sdíleli svůj životní příběh: Adam a Gražyna Walachovi, David Beňa a David Novák. Po programu se účastníci, jejichž počet meziročně roste a kterých letos bylo 39, rozdělili do skupinek ke sdílení a modlitbám.

„Z rozhovorů i z dotazníku víme, že u většiny z nich škola předčila očekávání. Jeden z účastníků napsal, že to byl nejlepší týden z celých prázdnin. Čtvrtý ročník plánujeme v termínu 7.–12. srpna 2025 na stejném místě,“ doplnil Poborský.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné