Přehled článků Aktuálně akce církev chvály

Oblastní setkání katolických charismatiků

Katolická charismatická obnova pořádala 17. 2. v Praze, Liberci, Hradci Králové, Ostravě, Brně, Kroměříži, Táboře a Plzni (zde 10. 2.) již druhý ročník oblastních setkání. Zvolené datum připomíná duchovní cvičení z února 1967 na katolické univerzitě Duquesne v USA, kde skupina profesorů a studentů zažila vylití Ducha svatého. Tato událost je chápána jako vznik katolické charismatické obnovy. Letošní téma vycházelo z Ef 4,3: „Usilovně hleďte zachovat jednotu Ducha, spojeni svazkem pokoje.“

Oblastní setkání CHO (foto Ignác Mucha)

„Cílem těchto setkání je propojit křesťany, jednotlivce i společenství a modlitební skupiny v regionech, kteří se hlásí ke katolické charismatické obnově. Téma je společné, ale každý region si program chystá sám. Tvořivosti se meze nekladou. Například brněnští studenti vtipně inzerovali setkání na TikToku, a tak se v sobotu sešlo v kostele sv. Augustina kolem 250 lidí,“ uvedla pro Život víry Pavlína Bílková, šéfredaktorka časopisu Effatha a členka týmu pořádajícího oblastní setkání v Praze.

Obvykle je součástí programu přednáška, sdílení ve skupinkách, večery chval, přímluvná modlitba a mše. Někde uspořádali tematické workshopy, jinde zařadili rozjímání nad biblickým úryvkem ve skupinách. Letošní téma dalo prostor k zaměření se na jednotu z různých zorných úhlů, osobnost, rodina, společenství, církev, vztahy mezi církvemi, mezi křesťany a Židy.

„V Praze například zaznělo svědectví od sestry z evangelické církve o modlitbách na Bílé Hoře a v Ostravě se věnovali vztahu křesťanů a židů,“ doplnila Bílková.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné