Přehled článků Aktuálně církev manželství LGBTQ+

Německo: Stejnopohlavním svazkům by nemělo být žehnáno

Zástupci Svazu svobodných evangelikálních církví (FeG) na zářijovém valném shromáždění v Ewersbachu doporučili, aby v jejich společenstvích nebylo žehnáno partnerství osob stejného pohlaví.

ilustrační foto Maico Pereira, Unsplash

Národní rada největšího evangelikálního svazu církví v Německu předložila „doporučení“ pro církve s tím, že „respektuje Bibli jako Boží slovo“.

Ve svém projevu adresovaném zhruba 400 zástupcům pocházejícím z 500 místních sborů předseda Ansgar Hörsting zdůraznil, že ve „složitém světě plném zmatků“ musí evangelikální křesťané „usilovat o jednotu“.

Vedení FeG vyjádřilo, že „Boží milost v Ježíši Kristu je určena každému člověku bez ohledu na původ, pohlaví, sexuální orientaci nebo sociální postavení“. Zároveň jasně uvedlo, že „homosexuální partnerství z biblického hlediska nelze schvalovat“. V praxi to znamená, že ačkoli je každý vítán na církevních aktivitách, nemají být konány svatby ani požehnání osob stejného pohlaví. Nedoporučuje se ani jmenování vedoucích a pastorů, kteří jsou ve stejnopohlavním vztahu.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné