Přehled článků Aktuálně akce církev Velikonoce Večeře Páně

Na Velký pátek se v Hradci Králové sešli křesťané ze tří církví

Letos poprvé uspořádaly tři hradecké sbory – CB, AC Element a KS Mozaika – v sále Muzea východních Čech společné velkopáteční setkání.

Velkopáteční setkání tří církví, foto Kryštof Beníšek

„Již přes rok jsem v srdci nosil sen o společném setkávání církví v Hradci Králové a Velikonoce jsou k tomu ideální příležitost. Svůj sen jsem inicioval na společné snídani pastorů, kterou v Hradci pravidelně pořádáme. Lukáš Targosz (AC Element) i Matúš Kušnír (CB) byli po konzultaci se staršovstvy pro,“ napsal do Života víry druhý pastor hradecké Mozaiky Patrik Soukup.

Moderace Večeře Páně se ujal Matúš Kušnír, chvály vedla Mozaika Worship a velikonoční poselství pronesl Lukáš Targosz. „Atmosféra velkopátečního večera chvílemi připomínala probuzenecká shromáždění v americkém Asbury, když se do sálu pro 200 lidí vměstnalo 350 návštěvníků, a to nejen ze tří pořádajících církví, ale i dalších skupin a společenství v okolí. Sál skutečně přetékal lidmi, ale i překrásnou přítomností Božího Ducha. Zvlášť silným momentem pro mě bylo vysluhování Večeře Páně velkému davu lidí. Vše přitom probíhalo s úsměvy a nadšením, že je nás tu tolik,“ dodal Soukup.
Jeho slova doplnila Markéta Müllerová z AC Element: „Bylo opravdu skvělé vidět tolik známých tváří a srdcí, která patří Ježíši. Přede mnou stála s rukama nahoře jedna babička, malá a krásná, před ní mlaďoučká dáma. Věkový rozdíl 60–70 let. Vedle mě malé holčičky. Bůh boří hranice. Nějak mě to dojalo. Tahle akce je jedna z mých splněných modliteb.“

Příští rok by se setkání mělo opět uskutečnit, a to ve větším sále.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné