Přehled článků Aktuálně duchovní život akce hudba chvály

Na United City vystoupí zahraniční hosté i umělci z jižních Čech

Atmosféru festivalu United bude letos opět možné zažít nejen v létě ve Vsetíně, ale také na jarní jednodenní akci United City v Českých Budějovicích. Pořadatelé, mezi kterými jsou jak organizátoři vsetínského festivalu, tak i křesťané z českobudějovických církevních společenství, zvou v sobotu 20. dubna 2024 do Kulturního domu Vltava, kde proběhnou koncerty různých hudebních stylů, semináře, workshopy, divadelní představení a kde bude k dispozici také služba duchovního poradenství a modliteb.

Koncert (foto United)

„Jsem ráda, že kromě zahraničních hudebních hostů dostávají v letošním roce velký prostor účinkující z jižních Čech. Zastoupí řadu žánrů jako je worship v rockovém stylu, pop, indie-folk a klavírní recitál. Kombinace známých i méně známých jmen dává na festivalu prostor k růstu a rozvoji, který na křesťanské hudební scéně velmi vítáme,“ uvedla ředitelka festivalu Daniela Hurtová.

Z místních umělců se představí klavíristka Michaela Kadlecová, mladý písničkář Petr Wohlgemuth, worshipová skupina Slices of Hope a rocková kapela Trinity Worship Band (TWB). Ze Slovenska přijede formace Tow Meot – čtveřice rapperů, která do svých textů promítá osobní životní příběhy, slova povzbuzení a vyjadřuje se k aktuálním tématům. Dalším zahraničním hostem je americký hudebník Baruch Sanchez, který na festivalu kromě světových worshipových písní zahraje vlastní tvorbu z nového alba. Baruch v minulosti spolupracoval se zpěvačkami Kim Walker-Smithovou, Brooke Ligertwoodovou a kapelou Hillsong.

Hlavním řečníkem akce je kazatel David Novák, který také povede seminář Jak na nejistotu a strach. Psychoterapeutka Hana Polívková připravuje seminář o sebepoškozování a jáhen Vojtěch Razima propojí spiritualitu s pohybem a sportovními výkony. Dalšími body programu jsou taneční workshop v rytmu hip hopu a workshop o sdílení víry.

V loňském roce festival United City navštívilo na 700 lidí, včetně vystupujících a členů realizačního týmu. Letního třídenního festivalu United ve Vsetíně se každoročně účastní kolem 5000 lidí. Tato mezidenominační multižánrová akce se letos bude konat 22.–24. 8., a to již po třinácté. Na webu festivalu je možné si poslechnout záznamy seminářů ze všech ročníků, festivalový kanál YouTube nabízí i mnohé video materiály.

Mezi mediální partnery festivalu United patří také Život víry.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné