Přehled článků Aktuálně akce církev modlitba

Na „Staromáku“ zněly chvály, modlitby a evangelium

V sobotu 10. 2. se na Staroměstském náměstí v Praze konalo mezidenominační modlitební shromáždění na podporu kázání evangelia v roce 2024.

Na Staroměstském náměstí v Praze se sešlo 200–300 lidí (foto archiv T. Růžičky)

Na pódiu tvořeném dvěma pick-upy se během dvou hodin vystřídalo 11 řečníků a dva hudební týmy (RCCG singers a Viktor Berdan a Barbora Pirohovičová z Církve víry Milost Praha). Za akcí stálo několik pražských sborů různých denominací spolu s misijními organizacemi Národní probuzení, Salvation Crew a Zasáhnout svět.

Za mikrofonem se postupně vystřídali Peter Kuba (Zasáhnout svět, Milost Praha), Lubomír Ondráček (KS Praha), Petr Rattay (AC Heart Prague), Luboš Ort (Salvation Crew), Josef Bajzík (Národní probuzení), Olayinka O. Ojo (RCCG Rehoboth Prague), Stanislav Bubik (AC CBH Praha), Milan Havelka (Zasáhnout svět), Tomáš Růžička a Jan Votočka (oba Milost Praha). Z lotyšské Rigy přijel evangelista Alex Peremot, který se v Česku a na Slovensku účastní evangelizací pořádaných organizací Zasáhnout svět. Řečníci žehnali České republice a modlili se, aby zvěstování evangelia v tomto roce bylo zaměřeno výhradně na Kristův kříž.

„Nemáme se snažit lidi o Bohu přesvědčovat rozumnými argumenty, protože srdcem věříme bláznivé zvěsti, kterou nelze rozumně vysvětlit. Apoštol Pavel si dával pozor, aby se jeho zvěst neopírala o lidskou moudrost, protože evangelium se stane Boží mocí ke spasení, jen pokud mu uvěříme,“ povzbuzoval z pódia Tomáš Růžička.

Alex Peremot vzkázal, že náš národ je Bohem povolán k tomu, aby z něj pravda evangelia a mocné Boží působení vyšly do dalších zemí, a modlil se za české křesťany, aby toto poslání naplnili. Připomněl Jana Husa a Jednotu bratrskou, kteří ovlivnili mnoho lidí v Čechách i po celém světě. Josef Bajzík vyzdvihl význam jednomyslnosti v Božím lidu, aby se Boží záměry mohly naplnit, a Lubomír Ondráček vysvětlil význam modlitby, kterou zasahujeme do věčnosti a ovlivňujeme současnost. Od několika řečníků zaznělo jasné evangelium – díky hezkému počasí totiž celé akci přihlížely stovky lidí. Policie odhadla účast na 280 lidí.

Organizátoři chtějí v podobných aktivitách pokračovat. Například na červenec je v plánu další „Jesus pochod“.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné