Přehled článků Aktuálně duchovní život akce duchovní růst muži

Muži na horách: Když je Bůh tvým Otcem

Pardubický sbor Slova života pořádal 18.–21. 4. v Orlických horách již druhé setkání pro muže. Myšlenka na ně se zrodila loni ze spolupráce s křesťanskou organizací Barn International Ministries, kdy se na horské chatě Radost sešlo přibližně 60 mužů.

Když je Bůh Tvým Otcem, foto Marie Heřmanová

„Název loňského setkání (Jaký je tvůj příběh?) dobře vystihuje podstatu služby mužů z Barn Ministries, která je založena na moci svědectví a otevřeného společenství. Bratři sdílejí svůj osobní příběh. Odkrývají své vlastní pády a boje způsobené chybným vnímáním Boha i sebe samotných, ale i setkání s osvobozující pravdou v Ježíši Kristu. Příběhy, s nimiž se mohou mnozí ztotožnit, nejen povzbuzují druhé k odvaze sdílet příběh vlastního života, ale pomáhají také uvidět pravdu, která osvobozuje,“ uvedl za pořadatele Jiří Marek.

Letošní téma „Když je Bůh tvým Otcem“ bylo inspirováno myšlenkami Johna Eldredge z knihy Fathered by God. „Její klíčovou myšlenkou je asi toto: Existuje cesta k mužnosti a je tu milující Otec, který je připraven nám pomoci po ní jít,“ doplnil Marek. Setkání se zúčastnilo opět cca 60 mužů z různého prostředí a z různých církví.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné