Přehled článků Aktuálně akce modlitba pronásledování

Modlitby za pronásledované ve Františkových Lázních

Dne 27. 3., 41 dní po smrti ruského opozičního aktivisty Alexeje Navalného, proběhla v pravoslavném chrámu sv. Olgy ve Františkových Lázních ekumenická bohoslužba za všechny pronásledované. Setkání uspořádal otec Metoděj z pravoslavné církve, který bohoslužbu také moderoval. Kromě něj vystoupili biskup CČSH Lukáš Bujna, kazatel BJB David Sláma, farář ŘKC Libor Buček a za CB Jan Kvasnička.

Alexej Navalnyj (foto FB pořadatelů)

„Řečníci promluvili o významu oběti A. Navalného, který nastavoval zrcadlo diktátorské moci. Zdůraznili důležitost všech bojovníků za svobodu společnosti, bez kterých by svět brzo ležel v rukou despotů. Nakonec povzbudili křesťany, kteří se mají postavit na odpor strachu a udržovat ve svém národě správné hodnoty,“ napsal pro Život víry Pavel Bosman z KS Cheb.

„Veliký význam vidím v tom, že se řada církevních představitelů shodla ve vyřčených myšlenkách, i to, že se akce konala právě na půdě pravoslavné církve, která bývá často spojována s putinovským režimem. Možná si ani neuvědomujeme statečnost místního kněze, který byl již v průběhu příprav anonymně napadán skrze sociální sítě,“ dodal Bosman. 

Součástí setkání byla biblická zamyšlení, modlitby za pronásledované křesťany a za ostatní, kteří bojují za pravdu. Setkání v malém kostelíku se zúčastnilo asi 25 lidí.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné