Přehled článků Aktuálně

Modlitba po střelbě v Praze

Masová vražda, která proběhla 21. 12. na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, šokovala celý národ. Také představitelé jednotlivých církví a církevních organizací vyjádřili svou účast všem, které tato tragédie zasáhla, a modlitby za útěchu a obnovu pokoje. Přinášíme zde text modlitby, kterou na Facebooku publikovala Česká evangelikální aliance a k níž se také přidáváme.

Budova Filozofické fakulty UK na Palachově náměstí (foto Petr Vilgus, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Hospodine, všemohoucí a nejmilosrdnější Bože, přicházíme k tobě s těžkým srdcem a znepokojenou myslí po masové vraždě na Filozofické fakultě. V našem zármutku a šoku z nenávisti, s pocitem bezmoci tváří v tvář násilí se k tobě obracíme.

Modlíme se za oběti střelby a jejich rodiny. Modlíme se za všechny, kteří jsou hospitalizováni, zranění, v kritickém stavu. Za všechny otřesené, kteří ztratili své blízké a přátele. Prosíme za všechny rodiny, které čelí utrpení a smutku, a vkládáme je do tvé milující náruče. Modlíme se za učitele, pracovníky a studenty FF UK.

Děkujeme za všechny ty, kdo zasahovali jako první, zejména za policisty, kteří riskovali své životy, aby zachránili druhé, za lékaře a pracovníky záchranné služby a nemocnic.

Bože, naše srdce jsou zlomená nesmyslnými úmrtími. Pomoz nám proměnit naše vlastní srdce a hledat cesty, jak pomoci těm, kdo se cítí osamělí, žijí ve strachu, jsou pohlceni nenávistí, nebo těm, kdo trpí duševní nemocí.


(zdroj: FB ČEA)

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné