Přehled článků Aktuálně akce církev misie

Misijní víkend v Brně šel proti proudu

V sobotu 12. října se v brněnské modlitebně BJB konal Misijní víkend pořádaný volným sdružením misijních organizací Misie.cz.

Chvály pod vedením českého uskupení Flexible Formation (foto Michal Klesnil)

Hlavními řečníky byli zkušení vedoucí misijních organizací Stuart Robinson z Austrálie a Georg T. (z bezpečnostních důvodů neuvádíme celé jméno). Součástí byly i mezinárodní chvály pod vedením české skupiny Flexible Formation, panelová diskuse s českými misionáři, modlitby za misii a prezentace českých misijních organizací. Akci navštívilo kolem 80 lidí, mezi nimi nezanedbatelné zastoupení mladých.

Řečníci sdíleli své bohaté zkušenosti z misie na různých místech světa a snažili se jak motivovat k naplňování nedokončeného Velkého poslání, tak předávat mnoho praktických rad ohledně vysílání a podpory misionářů. Bylo povzbudivé vidět tyto bratry v důchodovém věku, kteří jsou stále plní vášně pro ztracené a nemíní odcházet na odpočinek. Pozoruhodné bylo také to, že na rozdíl od obvyklých konferenčních řečníků odmítali být fotografováni, aby to nepoškodilo jejich službu v citlivých oblastech.

A pozoruhodně proti proudu současného křesťanského mainstreamu šla i jejich hlavní zvěst: Nezáleží na tvých pocitech a osobním blahu, ale na poslušnosti a ochotě k oběti pro Boží království. Za sebe mohu říct: Víc takových akcí!

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné