Přehled článků Aktuálně akce mládež víra

Mezidomko: „V jednom těle“ v Kutné Hoře

V Kutné Hoře proběhlo 16.–19. 5. další Mezidenominační setkání mládeže zvané Mezidomko, jehož cílem je propojování křesťanů z různých denominací. Setkávání probíhají již deset let. „Věříme, že různá vyjádření víry pro nás nejsou překážkou, ale naopak obohacením,“ vysvětlují členové týmu základní myšlenku setkávání.

foto tým Mezidomka

Tématem letošního Mezidomka bylo „V jednom těle“ a program byl zaměřený na to, aby účastníci zjistili, zda a jaké mají místo v církvi. K tomu jim mělo pomoci několik přednášek. Dan Drápal hovořil o důležitosti originality a různorodosti v církvi, Daniel Šimmer se zamýšlel nad tím, co se dá v církvi dělat, Pavel Eder promluvil o modelu církve bez odsuzování, Venda Nečasová ukázala, jak objevovat vlastní dary a využívat je v církvi, a Ben Drápal se zaměřil na církev jako společnost.

Součástí programu byly také workshopy, semináře, diskuse, hry a odpočinek. Chválami provázela slovenská skupina Timothy. Během celé akce byl k dispozici modlitební i prorocký tým. V pátek a sobotu mohli účastníci využít i službu křesťanských poradců ze spolku Boží dům. 

Příští Mezidomko se bude konat 1.–4. 5. 2025.

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné