Přehled článků Aktuálně duchovní život akce muži

Limity pro letniční muže

27. 4. proběhla v Brně 6. celostátní mužská konference Apoštolské církve „Limity 2024“ s tématem „Muž v konfliktu“. Jejím cílem bylo „povzbuzovat muže v osobním vztahu s Ježíšem, aby mohli v každodenním životě lépe překonávat své přirozené limity a stávali se muži podle Božího srdce. Současně si přejeme, aby byla konference motivací pro vznik a rozvoj mužské služby v místních sborech,“ uvedl Viktor Baláž z AC Vyškov, hlavní pořadatel akce a zástupce biskupa AC.

Limity 2024, foto Petr Herník

Na seminářích bylo téma konfliktů probíráno z různých stran: konflikty v rodině, práci, církvi, duchovním životě; jak jim předejít a zvládnout je; role našeho charakteru a víry v kontextu konfliktu.

Letos se akce účastnil rekordní počet mužů – bylo jich 340, přijeli z více než 50 sborů z celé ČR. Zastoupeny všechny generace (od 15 do 82 let). K motivující atmosféře přispěl zajímavý program složený ze svědectví, chval, modliteb a neformálního setkání při občerstvení.

„Klíčovým aspektem konference bylo vzrůstající očekávání na Boží jednání, které vyvrcholilo při závěrečném semináři zakončeném výzvou k modlitbám, na kterou reagovaly desítky mužů. Mnozí prožívali jednání Ducha svatého,“ popsal Viktor Baláž.

Záznamy promluv lze nalézt na www.acmuzi.cz

Odemkněte si kompletní obsah webu!

Všechny články ke čtení i poslechu již od 41 Kč/měsíc. První měsíc jen za 1 Kč!

Koupit předplatné